Odiseea cataloagelor in comun continua

Pentru situatia din 2005 a cataloagelor colective si partajate romanesti, imi pare ca o metafora hibernala se potriveste perfect: "inghetarea in proiect".
Inca din iulie, ziarul Gandul anunta ca peste 20 de biblioteci publice vor avea pana in octombrie un catalog colectiv cu finantare de la americani si un soft creat de firma IME http://www.gandul.info/2005-07-12/arte/americanii .
A rezultat ceva care nu este un model de interfata creata pentru un utilizator profan, eu cel putin m-am simtit cam "pierdut" pe pagina de lansare a cautarilor, si oricum nu a functionat (cautand dupa Arghezi ca autor/editor, la BNR, BJ Bacau, BJ Bistrita Nasaud si BJ Buzau mi-a raspuns ca BJ Buzau nu e conectat si ca, de fapt, "Nu a fost gasit nici un rezultat") http://www.bjs.ro:8080/tinread/tinread.jsp .
Catalogul bibliotecilor universitare nu este nici el ajuns la stadiul de a fi functional, cu toate ca fusese anuntat parca tot pentru luna octombrie . Desi va folosi un soft comercial, Metalib, comercializat de Ex Libris, din articolul din Bibliorev despre proiectul Nusidoc aflam ca implementarea a fost dificila si mai dureaza http://www.bcucluj.ro/bibliorev/info1.html .
Mea culpa , si eu am contribuit la intarziere depasind unul dupa altul termenele generoase de predare a traducerii din RAMEAU care imi revine. 


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Copyright © doro     Powered by WordPress MU    Designed by WPDesigner    Hosted by www.weblog.ro
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X